EUR: 345,78 Ft
CHF: 320,34 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Újra Magyarországon van a Hableányt elsüllyesztő hajó

Hétfő reggel elhagyta Esztergomot, és úgy tűnt, hogy Budapest felé tart a Viking Sigyn szállodahajó. A Vessel Finder portál adatai alapján a Ripost azt írja, vasárnap este már az országhatárnál járt a hajó, amely május 29-én a Hableány turistahajóval ütközött Budapesten. Utóbbi mindössze hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kétfős magyar személyzettel. A balesetet mindössze hét ember élte túl biztosan. Húsz ember holttestét már megtalálták, nyolc emberét még keresik.

Ahogy azt pont tíz napja megírtuk, a Viking Sigyn május 31-én hagyta el az országot, fedélzetén azzal a 166 utassal, akik a balesetkor is ott voltak a szállodahajón. Közülük senki sem sérült meg, a legtöbben észre sem vették, hogy ütköztek. A hajót azonban már nem a korábbi ukrán kapitány irányítja, őt ugyanis a baleset után két nappal letartóztatták.


Arról nincsenek pontos információk, hogy miért tér vissza a Viking Sigyn Budapestre. A Ripost azt is írja, hogy a hajónak eredetileg csütörtökre kellett volna Budapestre érnie.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek