EUR: 323,40 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Újra Magyarországon van a Hableányt elsüllyesztő hajó

Hétfő reggel elhagyta Esztergomot, és úgy tűnt, hogy Budapest felé tart a Viking Sigyn szállodahajó. A Vessel Finder portál adatai alapján a Ripost azt írja, vasárnap este már az országhatárnál járt a hajó, amely május 29-én a Hableány turistahajóval ütközött Budapesten. Utóbbi mindössze hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kétfős magyar személyzettel. A balesetet mindössze hét ember élte túl biztosan. Húsz ember holttestét már megtalálták, nyolc emberét még keresik.

Ahogy azt pont tíz napja megírtuk, a Viking Sigyn május 31-én hagyta el az országot, fedélzetén azzal a 166 utassal, akik a balesetkor is ott voltak a szállodahajón. Közülük senki sem sérült meg, a legtöbben észre sem vették, hogy ütköztek. A hajót azonban már nem a korábbi ukrán kapitány irányítja, őt ugyanis a baleset után két nappal letartóztatták.


Arról nincsenek pontos információk, hogy miért tér vissza a Viking Sigyn Budapestre. A Ripost azt is írja, hogy a hajónak eredetileg csütörtökre kellett volna Budapestre érnie.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

  • Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.