EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Életmód

Várják a jelölteket a Kopp-Skrabski-díjra

Idén is pályázatot hirdet a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére az idén tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány. Azokra hívják fel a figyelmet, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Skrabski Fruzsina szülei, Skrabski Árpád és Kopp Mária fotójával

Olyan embereket keresnek, akinek életmódjuk inspiráló, példaadó a helyi és tágabb közösségek, más családok számára. Évente egy személy részesül a kivételes elismerésben, de az alapítvány rajta kívül különdíjjal jutalmaz egy – bármilyen pályán – közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárt is. A díjazottak személyére bárki javaslatot tehet. A Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma június 30-ig várja a jelöléseket. A díj mindkét esetben 500.000 forint. Ezen kívül egy személy és egy házaspár300.000 forintos közönségdíjban is részesül. A közönségszavazás augusztus 1. és szeptember 15. között zajlik majd, a díjak átadására pedig 2019 októberében kerül sor. A közönségszavazás augusztus 1. és szeptember 15. között zajlik majd, a díjátadó 2019 októberében lesz.


Zsűritagok:

  • Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke, kuratóriumi tagja
  • Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese
  • Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója
  • Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke
  • Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró
  • Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezető igazgatója

A Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma június 30-ig várja a jelöléseket. 2018-ban Gábor Mihalec párterapeuta, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészek kapták a Kopp-Skrabski-díjat. A közönségdíjat Judit Sződy négygyermekes szoptatási tanácsadó, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens vehette át.


Kapcsolódó Cikkek