2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Sport

Visszatér a Barcába a bűnbánó Neymar

A spanyol Sport című lap értesülései szerint, szóban már meg is egyezett a Barcelona vezérkarával Neymar, és kétéves párizsi kitérő után visszatér a katalán bajnokcsapathoz.

A brazil labdarúgócsillag 2017-ben írt alá a francia Paris Saint-Germainhez, potom 222 millió eurós (72 milliárd forint) rekordösszegért. A szó szerint szürke francia hétköznapok – vagyis a sikertelenség a nemzetközi porondon – azonban nem tettek jót Neymar idegeinek. Ráadásul a klub dúsgazdag katari tulajdonosa Nasser Al-Khelaifi, a France Footballnak azt nyilatkozta, hogy a játékosoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, és akinek ez nem tetszik, az távozhat. A 27 éves csatár meg is fogadta a tanácsot, és állítólag szóban megegyezett Josep Maria Bartomeu-val, a katalán csapat elnökével, és öt évre szerződik régi-új klubjához.


A Barca és a PSG hivatalosan még nem egyezett meg, de jelenleg a bokasérüléssel bajlódó Neymar a visszatérését megerősítő üzenetet küldött több volt csapattársának. Mindenesetre a katalánok szerényebb kondíciókkal – a felére csökken így sem kevés fizetése – veszik vissza a tékozló brazilt, aki a kevesebb pénz mellett abba is beleegyezett, hogy visszavonja a Barcelona ellen kezdeményezett pert, és hivatalosan is bejelenti, hogy ő döntött a visszatérés mellett.

A Barca és Neymar szándékai egyértelműek, de a PSG szándékai még nem ismeretesek. De ha létrejön az üzlet, csodacsatársora lesz a katalánoknak, hiszen a franciák  világbajnoka, Antione Griezmann is Barcelonába tart.

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbjutásra állnak csapataink

  Továbbjutásra állnak csapataink

  Meggyőző első mérkőzések után lépnek pályára ma a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóin a magyar csapatok.

 • Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat.

 • Érmekért vívunk

  Érmekért vívunk

  Mától már az érmekért küzdenek a budapesti vívó-világbajnokság résztvevői. A BOK Sportcsarnokban a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépnek pástra, hogy a 64-es táblán egyenes kieséses rendszerben a legjobb négyig, azaz a hat órakor kezdődő döntőkig meneteljenek.