EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Visszatért a farkas Hollandiába

Visszatért a farkas Hollandiába két évszázaddal az után, hogy a vadászat miatt kihalt a faj a térségben – közölték csütörtökön holland illetékesek.

Gelderland tartomány illetékesei közzétettek egy videót, amelyen három farkaskölyök látható. Erdőtakarítás közben bukkantak rá a farkaspár kölykeire.

Az illetékesek nem közölték, hol készült a felvétel, mondván nem akarják, hogy az emberek megzavarják az állatokat.

Michiel van der Weide, a Natuurmonumenten természetvédelmi szervezet szakértője fantasztikus hírnek nevezte a bejelentést, és megnyugtatta az embereket, hogy a vadállat nem jelent kockázatot rájuk. A helyi hatóságok pedig együttműködnek a gazdákkal az állatállomány, a juhnyájak és kecskék megvédésében a farkasoktól.

A farkaspár Németország keleti részéről vándorolt Hollandiába.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  Sokan úgy gondolják, hogy a természetfotózás egy igen unalmas szakma, hiszen van, hogy órákat, sőt napokat kell várni a megfelelő témára különféle álcákba bújva.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Megúszta a büntetést a gyilkos migráns

  Megúszta a büntetést a gyilkos migráns

  A francia bíróság szerint füves cigaretta hatása alatt állt, ezért nem vonható felelősségre az a Maliból származó muszlim migráns, aki 2017-ben saját, párizsi otthonában gyilkolt meg egy 66 éves, zsidó származású nyugdíjas nőt.