EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIV.kerület

Zuglói éremeső a tatamin

Minden korábbinál nagyobb mezőny vett részt az idei karate magyar bajnokságon, amelyre több mint ezer nevezést adtak le. A Megyeri úti Jégcsarnokban megrendezett kétnapos viadalon a BVSC-Zugló versenyzői összesen 4 arany-, 8 ezüst- és 8 bronzérmet nyertek.

Jól szerepeltek a zuglói karatésok (Fotó BVSC facebook)

A felnőtteknél a sportág jövő évi olimpiai debütálásán való részvételért küzdő válogatott versenyzők uralták a mezőnyt: az egyéni kategóriák 12 tavalyi aranyérmese közül kilencen ismét a dobogó tetejére állhattak fel. Az eseményen új kategóriák is bemutatkoztak: először avattak magyar bajnokokat a masters korosztályokban: a 30, 40 és 50 év felettiek között. Ugyanakkor az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a program része volt a parakaratésok versengése.
Természetesen nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is összemérték tudásukat, és itt igazán arattak a zuglói sportolók. Mester Dániel, Gyurics Lajos, Szikszai-Fidel Bence és Tantu Balázs is aranyérmet szerzett súlycsoportjában és korosztályában.


 

További zuglói érmesek

Ezüstérmesek:
Mester Dóra, Sávos Barnabás, Németh Liliána, Benke Ármin, Bagotai Viola, Balogh-Miksa Marcell, a 10 évesekből álló lánycsapat (Gyurics Lilien, Németh Liliána, Mester Dóra) és a 14 évesekből álló lánycsapat (Bagotai Viola, Torma Enikő, Vass Mirabel)

Bronzérmesek:
Mester Dóra, Vass Gábor, Gyurics Lilien, Szőke Ádám, Torma Enikő Vivien, Nemes Maja, Szinák Csaba Zalán és a 14 évesekből álló fiúcsapat (Szikszai-Fidel Bence, Szodorai Bence, Bodzási Barna, Gyurics Lajos, Balogh-Miksa Marcell, Szinák Csaba Zalán)

 

Kapcsolódó Cikkek