EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint a kormány mindig kiemelt figyelmet szentelt a mentőszolgálatra és az ott dolgozók megbecsülésére.

– 2010 óta a kormány folyamatosan fejleszti a mentőszolgálatot, az elavult mentőállomásokat felújítják, és újakat építenek. Akkor  223 mentőállomás volt országszerte, azóta 31 új mentőállomás épült. A mentőgépkocsik beszerzése is folyamatos – mondta Kásler a mentéshez szükséges eszközök átadásán kedden.


– A mentőautók felszereltsége is elengedhetetlen a jól működő mentéshez, ezért 1,6 milliárd forint értékben új eszközöket vásárolhatott a mentőszolgálat. A defibrillátorok, lélegeztetőgépek, infúziós pumpák és egyéb eszközök a kor színvonalának megfelelőek – mondta a miniszter. Hozzátette: hogy minden dolgozói kategóriában tudtak béremelést adni az OMSZ-nél, így a bérük 2010-hez képest ma már duplájára emelkedett.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a gépkocsibeszerzések kapcsán elmondta azt is, hogy idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhatnak, így ezerre emelkedik a gépkocsik száma, a flotta átlagéletkora pedig öt év alá csökken.


A főigazgató szerint ilyen mértékű fejlesztés a mentőszolgálat történetében még nem volt.

Ezek újultak meg a mentőszolgálatnál

– 31 új mentőállomás épült, a meglévők felét pedig felújították.

– 1,6 milliárd forintból vásárolták: 2500 új, nagy értékű eszköz, ezek között 300 defibrillátort, 150 speciális lélegeztetőgépet és egyéb eszközöket.

– 2010 óta duplájára emelkedtek a bérek a OMSZ-nél.

– Idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhatnak, így ezerre emelkedik a gépkocsik száma.

– Új mentőruházatot kaptak a mentősök.

– Új informatikai rendszert kapott a mentés.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek