EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

2027-ben újra vizes vb-t rendez Budapest

Újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Budapest. A jelenlegi vb színhelyén, Kvangdzsuban a FINA elnöke, Julio C. Maglione jelentette be, hogy 2017 után 2027-ben is a magyar fővárosban lesz a világ egyik legnagyobb sporteseménye.

Kvangdzsu, 2019. július 21.
Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke Budapest felirattal a kezében a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a FINA döntött a dél-koreai vizes világbajnokság helyszínén.
MTI/Kovács Tamás

Maglione elnök elmondta, tudja, hogy nagyon jó kezekben lesz a világbajnokság. Megismételte korábbi kijelentését: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja.

A 2017-es vb kapcsán a résztvevők is csak felsőfokú jelzőket használtak, ráadásul a Duna Aréna agyondicsért versenymedencéjében hat új világrekord is született, és igazán nem lehetett panasz a hangulatra, és minden úszóeseményen telt ház volt. A mostani döntéssel az is biztossá vált, hogy Budapest lesz a hatodik olyan város, amely két vb-nek is otthon ad.

Kvangdzsu, 2019. július 21.
Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja (j), Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár (j2) és Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én, miután bejelentették, hogy Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot.
MTI/Kovács Tamás

 

– A vizes vb-re tízezrek érkeznek külföldről, tömegével jönnek a tehetős, sokat költő vendégek. Emellett a nagyvilágban százmilliók látják Budapest legszebb arcát a televízióban, az újságokban, online felületeken, ami felbecsülhetetlen reklámértékkel bír. Budapest még ismertebb, még kedveltebb és még látogatottabb lesz. Újra együtt szurkolhatunk a magyar győzelmekért, ami összekovácsolja a nemzetet, erősíti a magyarok önbecsülését és az összetartozást – mondta a döntés után  Fürjes Balázs, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes emlékeztetett rá, hogy a budapestiek azóta is rengetegen keresik fel az előző vb alkalmával megszépített Margitszigetet, sportolók, családok, gyerekek százai és ezrei használják nap mint nap a felújított Császár-Komjádi Uszodát, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát, valamint a világ egyik legjobb versenyuszodájának bizonyult Duna Arénát.


– Versenyzőink a világ mindent tájáról érmekkel térnek haza, de a saját közönség, rokonok, barátok buzdítása hatalmas pluszmotivációt jelent. Rengeteg fiatal ugrik medencébe akár már holnap annak a reményében, hogy ezt egy vizes vb-n sportolóként is átélje – nyilatkozta Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek