EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

A Balaton közepén fotózták Nanushkát

Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18-20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel, illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. Nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – írja a Ripost.

A több mint 15 éve együtt versenyző Váradi Szabó János – Petheő Tamás balatonfüredi páros korábban többször is megnyerte már az F18-as katamarán bajnokságot és a kéttestű hajóosztályban remek eredményeket tudhatnak magukénak nemzetközi versenyeken is. A csapat a korábbi Kékszalagokon kisebb teljesítményű katamaránnal is kiemelkedő eredményeket ért el, jó pár nagyobb potenciállal bíró hajót megelőzve sikerült előkelő helyen végezniük a legismertebb magyar vitorlásversenyen. Most azonban, a frissen megvásárolt – korábban svájci színekben a Balatonon is sikeresen bizonyított – hajóval még jobb eredmények elérését tűzték ki célul. A 35 lábas katamarán immáron már magyar színekben – ahogy az az impozáns vitorláin is látszik – a Nanushka nevet kapta – számol be a portál. Petheő Tamás fontosnak tartotta, hogy a csapat és az új hajó névadásával is hozzájáruljon és támogassa a Nanushka márka hazai és nemzetközi ismertségének további erősödését. A márka tehát így vált anyagi támogatás nélkül az idei Kékszalag egyik hajójának névadójává.


A Ripost beszámolója szerint a hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen. Váradi Szabó János úgy érzi, a Kékszalag abszolút első helyének eléréséhez a technikai feltételekben is igazodniuk kell az élmezőnyhöz. Ezért döntött a svájci Safram katamarán megvásárlása mellett. A Váradi Szabó – Petheő páros elmondta, hogy a nívós nemzetközi vitorlás versenyeken mindig nagyon fontos szerepet játszanak a világ vezető luxus márkái. Petheő Tamás, mint a GB Partners igazgatóságának elnöke, befektetőként aktív részese a Nanushka brand sikereinek. A befektetés hatására a magyar és az egész közép-európai régió divatiparának egyik legfényesebb csillaga a Nanushka, amely két év alatt megtízszerezte a bevételét 2018-ban, meghaladva ezzel a 2,5 milliárd forint forgalmat. A több mint 10 éve működő magyar divatmárka kollekcióit 40 országban forgalmazzák világszerte, online boltjából 100-nál is több országba szállít közvetlenül. Ezen a nagyszabású sporteseményen most még szélesebb körben megismerhetik a hazai márkát.

A már említett sikerek miatt is tartotta Petheő Tamás fontosnak, hogy a csapat és az új hajó névadásával is hozzájáruljon és támogassa a Nanushka márka hazai és nemzetközi ismertségének további erősödését. A márka tehát így vált anyagi támogatás nélkül az idei Kékszalag egyik hajójának névadójává. Ugyanakkor, fontos kiemelni azt, hogy a Nanushka Sailing Team idei sikereit főszponzorként a BMW Wallis Motors, valamint az IRF Solutions segítik – tudatja a portál.


További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Betiltották a férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazását

  Betiltották a férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazását

  Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

 • Iseumi játékok kezdődnek

  Iseumi játékok kezdődnek

  Olasz tenoristák gálaműsorával július 24-én, szerdán megkezdődnek az Iseumi játékok Szombathelyen, a szabadtéri előadásokon musicalt, valamint opera, operett és jazzdalokat ötvöző koncertet is műsorra tűznek.

 • Négykilónyi drogot hozatott magának egy mindszenti férfi

  Négykilónyi drogot hozatott magának egy mindszenti férfi

  Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás egy 44 éves mindszenti férfi ellen, aki a gyanú szerint csaknem négy kilogramm kábítószert küldött magának Hollandiából – közölte az eljárást lefolytató Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.