2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

A Balaton közepén fotózták Nanushkát

Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18-20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel, illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. Nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – írja a Ripost.

A több mint 15 éve együtt versenyző Váradi Szabó János – Petheő Tamás balatonfüredi páros korábban többször is megnyerte már az F18-as katamarán bajnokságot és a kéttestű hajóosztályban remek eredményeket tudhatnak magukénak nemzetközi versenyeken is. A csapat a korábbi Kékszalagokon kisebb teljesítményű katamaránnal is kiemelkedő eredményeket ért el, jó pár nagyobb potenciállal bíró hajót megelőzve sikerült előkelő helyen végezniük a legismertebb magyar vitorlásversenyen. Most azonban, a frissen megvásárolt – korábban svájci színekben a Balatonon is sikeresen bizonyított – hajóval még jobb eredmények elérését tűzték ki célul. A 35 lábas katamarán immáron már magyar színekben – ahogy az az impozáns vitorláin is látszik – a Nanushka nevet kapta – számol be a portál. Petheő Tamás fontosnak tartotta, hogy a csapat és az új hajó névadásával is hozzájáruljon és támogassa a Nanushka márka hazai és nemzetközi ismertségének további erősödését. A márka tehát így vált anyagi támogatás nélkül az idei Kékszalag egyik hajójának névadójává.


A Ripost beszámolója szerint a hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen. Váradi Szabó János úgy érzi, a Kékszalag abszolút első helyének eléréséhez a technikai feltételekben is igazodniuk kell az élmezőnyhöz. Ezért döntött a svájci Safram katamarán megvásárlása mellett. A Váradi Szabó – Petheő páros elmondta, hogy a nívós nemzetközi vitorlás versenyeken mindig nagyon fontos szerepet játszanak a világ vezető luxus márkái. Petheő Tamás, mint a GB Partners igazgatóságának elnöke, befektetőként aktív részese a Nanushka brand sikereinek. A befektetés hatására a magyar és az egész közép-európai régió divatiparának egyik legfényesebb csillaga a Nanushka, amely két év alatt megtízszerezte a bevételét 2018-ban, meghaladva ezzel a 2,5 milliárd forint forgalmat. A több mint 10 éve működő magyar divatmárka kollekcióit 40 országban forgalmazzák világszerte, online boltjából 100-nál is több országba szállít közvetlenül. Ezen a nagyszabású sporteseményen most még szélesebb körben megismerhetik a hazai márkát.

A már említett sikerek miatt is tartotta Petheő Tamás fontosnak, hogy a csapat és az új hajó névadásával is hozzájáruljon és támogassa a Nanushka márka hazai és nemzetközi ismertségének további erősödését. A márka tehát így vált anyagi támogatás nélkül az idei Kékszalag egyik hajójának névadójává. Ugyanakkor, fontos kiemelni azt, hogy a Nanushka Sailing Team idei sikereit főszponzorként a BMW Wallis Motors, valamint az IRF Solutions segítik – tudatja a portál.


További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Több ezer milliárd jut a védekezésre és a gazdaság élénkítésére

    Több ezer milliárd jut a védekezésre és a gazdaság élénkítésére

    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter “Történelmi akciótervnek” nevezte a kormány gazdaságvédelmi csomagját, amely a “munkaalapú gazdaság” megtartását célozza. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a gazdasági akciótervért felelős tárcavezető elmondta,  hogy 75 ezren nyelvvizsga nélkül kaphatják meg idén a diplomájukat, az állam pedig hetven százalékos bértámogatást vállal a munkahelyek megőrzése céljából.

  • Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    A szociális intézmények – főként az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.