EUR: 333,93 Ft
CHF: 306,72 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Extra

A bíróság szerint Katy Perry koppintott Dark Horse című dalához

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez.

Az ítélet szerint az énekesnő Marcus Gray Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta slágeréhez.


A következőkben a bíróság arról fog dönteni, mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnek, a dal szerzőinek és a producereknek.

A Flame művésznév alatt zenélő Marcus Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért.

Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt.

A felperes és a bíróság azonban máshogy látta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Németh Lajos: Személyes kudarcként élem meg, ha téves az előrejelzésem

  Németh Lajos: Személyes kudarcként élem meg, ha téves az előrejelzésem

  Bár Németh Lajos három éve nyugdíjba vonult, napjai így is mozgalmasan telnek. Aktívan sportol, sok időt tölt az unokáival, és a meteorológiával sem hagyott fel. A 69 éves időjóst a Lokál egy őszi napsütéses reggelen kísérte el a Margit-szigetre, ahol a lenyűgöző budapesti panorámát csodálva Lajos őszintén mesélt gyermekkoráról, karrierjéről, családjáról és a fővároshoz fűződő kedves emlékeiről.

 • Dér Heni: A mű nő nem nő!

  Dér Heni: A mű nő nem nő!

  A mű nő nem nő – vallja Dér Heni aki alternatívát kínál azoknak, akik nem akarnak plasztikáztatni. Ezért egy életmódprogramot indít a valódi nők támogatására, amelyben csak olyasmit javasol, amiről az elmúlt 15 évben maga megbizonyosodott.

 • Majka: Nem szeretnék pojáca lenni

  Majka: Nem szeretnék pojáca lenni

  Majka életében több változást is hozott az idei év. Betöltötte a negyedik x-et, újra összeállt Curtis-szel, és ma este debütál a saját ötlete alapján megvalósult Nyomd a gombot, tesó!