EUR: 329,40 Ft
CHF: 302,90 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Életmód

A coach a lélek edzője

Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához. A szakemberek kérdésekkel tárják fel a konfliktusokat.

A cél a megnyugtató lezárás, emellett olyan készségek átadása és finomítása, amelyekkel megváltoztathatók az életminőséget rontó viselkedési, érzelmi és gondolkodási sémák. A jövőbeli helyzetekre is megoldást kínálnak, a tréningek során a hozzájuk fordulókat rávezetik arra, hogyan tudják objektíven átlátni a problémákat. Nézzük azokat az alapvetéseket, amelyeken a coaching alapul:


 1. Első lépésként fontos, hogy elfogadjuk, mindig voltak nézeteltéréseink, és lesznek is. Ez elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig természetes, hiszen életünk közösségekben zajlik, önálló akaratú, múltú, késztetésű embertársaink között. A súrlódások elkerülhetetlenek, ám a belőlük nyert tapasztalat hosszú távon a javunkra fordítható.
 2. Bár sokszor kényelmesebbnek és egyszerűbbnek tűnhet, a többi ember megváltoztatása valójában lehetetlen vállalkozás. Más megoldás után kell néznünk, olyasmit kell találnunk, ami mindig „kéznél van”, ami tőlünk függ. A kihívásokra adott válaszainkból okulva egyre nagyobb tapasztalatra és önbizalomra teszünk szert, és egyre könnyebben kezeljük a nézeteltéréseket.
 3. A konfliktuskezelés, érzelemszabályozás tanulható, és hatalmas stressztől szabadít meg, amikor rádöbbenünk: a kezünkbe vehetjük a sorsunkat, mert létezik megoldási stratégia a gondjainkra.
 4. Előfordul, hogy minden erőfeszítés ellenére sem sikerül közös nevezőre jutni. Azzal azonban, hogy legalább megpróbáltuk, megkönnyebbülünk.  Kudarc esetén szükségünk van annak átlátásához, hogy miben tudunk javítani önmagunkon a könnyedebb élet reményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ismét lesz Sajtfesztivál

  Ismét lesz Sajtfesztivál

  Valóságos sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik 2019. október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából több mint 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, valamint színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

 • A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A lélek gyógyulásához nem feltétlenül a terápia az egyetlen megoldás– állítja Gilányi Attila, aki saját bőrén tapasztalta, hogy egy intenzív, egy-két napos program is segíthet teljességgel átértékelni az életünket.

 • Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula író a budai kakaspecsenye mellé ajánlja köretként a tojásos burgonyapürét, ami a gyerekek egyik kedvenc étele lehet, mert könnyű, ízletes, és ami a legfontosabb: krumpliból van!