EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

A fejlődés türelmet kíván

Bringa- és kutyabarát Egert álmodott Kovács Cs. Tamás, Eger Megyei Jogú Város önkormányzati 5-ös számú körzetének képviselője. A tervek közül egyre több válik valósággá, jó irányban halad a város, csak időre és türelemre van szükség a fejlesztésekhez.

Több évtizedes várakozás után az év végére befejeződhet a Sas út megújítása. Kovács Cs. Tamás elmondta, az egriekkel közösen sikerült elérni, hogy ez a fejlesztés megvalósulhasson, és a munka elindulhasson. Hozzátette, hogy jövőre következhet a Kertész út.


— Sok fejlesztési igény és lehetőség „csúszott egymásra”, most arra is ügyelni kell, hogy a város ne bénuljon meg a feltúrt utcák miatt — emelte ki a képviselő.

A politikus kutyabarát családban nőtt fel, ő is a négylábúak nagy kedvelője. Ezért természetes volt számára, hogy kezdeményezőként és a megvalósítás egyik motorjaként álljon élére annak az akciósorozatnak, amelynek köszönhetően a város egyre inkább kutyabaráttá válik. Nemrég adták át az Érsekkertben – a Malomárok utcai után – a második kutyafuttatót – számolt be egy újabb eredményről a képviselő, aki szerint ha a tervek megvalósulnak, az egész várost lefedik majd a kutyafuttatók. A város legkedveltebb parkjába korábban még pórázon vezetett kutyával sem lehetett belépni, ezt a szabályt módosították a közgyűlés segítségével úgy, hogy most már a gazdik pórázon sétáltathatják kedvenceiket, a futtatóban pedig szabadon is engedhetik őket.


Legyen Eger bringabarát is – emelt ki Kovács Cs. Tamás egy másik programot, amely ugyancsak fontos számára.

– Az összes városi fejlesztés esetében immáron elvárás, hogy előtérbe helyezze a kerékpáros közlekedést, járuljon hozzá a bringás útvonalak hálózatának bővüléséhez. Szeretném, ha a városban még több köztéri kerékpárpumpa lenne, ezzel is kedvezve a bicikliseknek – tette hozzá a képviselő.

Ha csak egy kívánsága lehetne a várossal kapcsolatban, meglepő dolgot kérne a politikus.

– Azt kívánnám, hogy legyenek egy kicsit türelmesebbek az egriek és a vendégeink. Nagy fejlesztések vannak folyamatban, jó az irány, de ehhez időre és türelemre van szükségünk – mondta Kovács Cs. Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.