EUR: 325,90 Ft
CHF: 294,24 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Életmód

A felmondásnak is van formája

Az, hogy valaki indulatosan kijelenti az iroda közepén, hogy soha többé nem teszi be a lábát a cégbe, még nem minősül felmondásnak. 

Amennyiben a felmondás nem szabályosan történik, a munkavállalónak akár kártérítési kötelezettsége is keletkezhet a munkáltató felé. Az egyik legfontosabb alapkövetelmény:  munkaviszonyt létesíteni és megszüntetni is csak írásban lehet. Aki bizonytalan abban, hogy milyen stílusban kell megfogalmazni egy felmondólevelet, az már az interneten is találhat rá mintát. A felmondás egy olyan egyoldalú jognyilatkozat, mely a felmondási idő végével a munkaviszonyt – a másik fél hozzájárulása nélkül is – megszünteti. Határozatlan idejű munkaviszony esetén a munkavállaló a felmondását a munka törvénykönyve értelmében nem köteles megindokolni. A felmondási idő a jognyilatkozat átvételét követő napon kezdődik. Célszerű a nyilatkozatot hivatalosan átvetetni vagy ha ez nem megoldható, ajánlott levélként feladni vagy e-mailben elküldeni.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.