2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Aranyba öntötte hamburgerét a legendás étteremlánc

A nagy múltú, világszerte ismert Hard Rock Café étteremlánc étlapjára felkerült egy igazi különlegesség, ami nem más, mint egy ehető, 24 karátos aranyfüsttel bevont hamburger.

Első ránézésre kicsit meredek a dolog, bár ha sokáig nézzük, az aranybevonatba akár mustárt is beleláthatunk. A burgerbe egyébként egy közel 2,5 grammos, ehető arannyal bevont hús kerül, amelyre cheddar sajtot, salátát, paradicsomkarikát és vöröshagymát pakolnak.


Az ebből befolyó teljes bevétel a Hard Rock Heals Alapítványon keresztül egy nemzetközi jótékonysági szervezethez kerül, ahol azért dolgoznak, hogy minél kevesebb gyermek éhezzen szerte a világon. A legendás étteremlánc így szeretné támogatni a rászorulókat, ezzel pedig még jobb hellyé tenni a vendéglőt. Azt, hogy pontosan mely országokban lesz elérhető a különleges ínyencség, még nem tudni.

/Fotó: Profimedia, Ferrari

Érdekesség, hogy az első Hard Rock Cafét 1971-ben nyitották Londonban, az első zenész pedig Eric Clapton volt, aki ott hagyta a gitárját az étteremben azért, hogy megjelölje vele kedvenc helyét. Nem sokkal később a Who gitárosa, Pete Townshend is eljuttatta gitárját, mondván, neki is van annyira jó hangszere, mint Claptonnak.

A relikviák gyűjtögetése azóta is folyamatos, többek között olyan darabok vándorolnak folyamatosan a világ 172 étterme között, mint Jimi Hendrix egyik gitárja vagy a Help! című legendás Beatles-dal szövege John Lennon kézírásával.

Kapcsolódó Cikkek