EUR: 333,87 Ft
CHF: 307,14 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Szeged

A szegedi gyógyszerkutató is Nemesi Pált támogatja

Letoha Tamás, a nemzetközi hírű Pharmacoidea tulajdonosa arról számolt be, hogy Nemesi Pál miként segítette cégét nemzetközi kutatási projektek megvalósulásához.

Az Európa leginnovatívabb projektjei számára kiírt pályázaton indult a szegedi vállalat, és végül mintegy 800 versenytárs közül választották ki Letoha Tamás gyógyszerkutató cégét.


Letoha Tamás clége,. a Pharmacoidea szakemberei olyan megoldást hoztak létre, amellyel hatékonyabban lehet feltérképezni az idegrendszeri betegségeket

Nemesi Pál sikeres várost tudna faragni Szegedből

Egy konzorcium részeként a Pharmacoidea szakemberei olyan megoldást hoztak létre, amellyel hatékonyabban lehet feltérképezni az idegrendszeri betegségeket. – Ezzel a technológiával az Alzheimer- és a Huntington-kór diagnosztizálásában és terápiájában lehet majd komoly eredményeket elérni – tudtuk meg a kutatóorvostól.

Szeged is nyerhet

– Azért tartom alkalmas polgármesternek Nemesi Pált, mert láttam és tapasztaltam a szakszerű együttműködését, tudom, hogy pontosan ismeri és érti az európai gazdasági, innovációs közeget, és üzletemberként otthonosan mozog ebben. Ennek pedig Szeged is a nyertese lehetne – fogalmazott Letoha a független polgármesterjelöltről.

A kutatóorvos szerint komoly probléma, hogy Szegeden nincs gyógyszergyár vagy több komoly gyógyszeripari cég, miközben az egyetemen van ilyen képzés, tehát szakember helyben is lenne.

– Ezért nekünk olyan nemzetközi partnereket kell keresnünk, amelyekkel konzorciumban együtt tudunk működni, mert az ilyen típusú cégek nem Szegedet választották, nincsenek itt, tehát rá vagyunk szorulva nemzetközi partnerségek kialakítására. Ebben pedig a Nemesi Pál vezette Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagyon sokat segített nekünk – magyarázta.

Emellett egy a fejlett országokban ma már szinte népbetegségnek számító bélgyulladásos megbetegedést megelőző projektjük is sikeres lett.


Letoha Tamás szerint a cégük – és így Szeged – eredményeiben komoly szerepe van a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve az ott dolgozó munkatársaknak. Szerinte Nemesi Pál sikeres várost tudna faragni Szegedből, és a kutató azt is elmondta, hogy miért gondolja ezt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.