EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

A szociális hozzájárulási adó csökkentésével tovább emelkedhetnek a bérek

A szociális hozzájárulási adó júliusi két százalékpontos csökkentésével 2019-ben 144 milliárd forint marad a cégeknél, amit a fejlesztések mellett béremelésre is költhetnek – mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Bodó Sándor hozzátette: a magyar cégek egyre inkább rájönnek, hogy a munkabérek emelése a szakképzett munkaerő megtartásának és megszerzésének záloga.


Hangsúlyozta, az utóbbi hónapokban tendenciózusan többen térnek vissza külföldről, mint amennyien elmennek az országból. Több mint valószínű, hogy ez is a béremelkedéseknek köszönhető – jegyezte meg. Hozzátette: a béremelkedés fő szektora az építőipar, a műszaki és informatikai ágazat.

Elmondta, július elsejétől 17,5 százalékra mérséklődött 19,5 százalékról a szociális hozzájárulási adó.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.