2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Ápolók vetélkedtek

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Szervezete és a Markhot Ferenc Kórház az egészségügyi szakdolgozók megyei szakmai versenyét. A kórház refektóriumában megrendezett vetélkedőn a gyöngyösi Bugát Pál Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Parádfürdői Kórház és a Markhot Ferenc Kórház szakdolgozói vettek részt, 11 négyfős csapat mérte össze tudását elméleti és gyakorlati feladatokban.

 A gyöngyösi Bugát Pál Kórház „Görcsoldó” nevű csapata érte el az első helyezést 148,5, a Markhot Ferenc Kórház „Kardishock” csapata második helyezett lett 138, harmadik helyezett 111 ponttal a hatvani kórház „AgyaSokk” csapata. A maximális, elérhető pontszám 170 volt. Az országos szakmai vetélkedőn Heves megyét a gyöngyösi szakápolók képviselik majd. Az eseményen Üveges Péterné, a MESZK országos szervezetének fekvőbeteg-ellátási alelnöke kiemelte: örvendetes, hogy Heves megyében nagyon aktívak a szakápolók a szakmai képzésekben, a versenyeken való részvételen, mely jelzi, hogy fontosnak tartják az ápolási szakmában az ismeretek bővítését, megerősítését.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.