EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,51 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

Megkezdődtek tegnap a kvangdzsui vizes világbajnokságon az úszószámok. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemaradt a bronzról a 400 méter gyorson. Hosszú Katinka a tőle megszokott magabiztossággal jutott be a 200 m vegyes mai döntőjébe.

Késely Ajna országos csúccsal a negyedik helyen végzett 400 méter gyorson. A mindössze 17 éves sportoló 4:01.31 perces idővel csapott célba, a szám másik magyar versenyzője, Kapás Boglárka hatodik lett. Késely, Leah Smithszel volt hatalmas harcban a bronzéremért, szinte együtt fordultak rá az utolsó 50-re, és úgy tűnt, Késely kicsit előrébb van, de Smith végül egy jobb benyúlással, két századdal nyert.


– Gyerekfejjel csalódott vagyok, de ha leülök majd és végiggondolom, azt fogom mondani, ennek így kellett történnie. Még fiatal vagyok ahhoz, hogy csalódott legyek. Nagyon boldog vagyok, hiszen hatalmas motiváció, hogy Ledecky mellett úszhattam – mondta Késely Ajna.

Kvangdzsu, 2019. július 21.
Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinkától 2:09-es időt várt edzője, ehhez képest 2:07.02-t úszva a legjobb idővel jutott be az elődöntőbe, ahol szinte pontosan megismételte reggeli teljesítményét, így 2:07.17-tel, fölényesen a legjobb idővel jutott a mai döntőbe. Ez nemhogy a világ idei legjobb eredménye, de minden idők hetedik leggyorsabb úszása volt.


– Erre készülünk egész évben. Hetek óta tulajdonképpen pihentünk és már nagyon vártuk, hogy elkezdődjön a verseny. Ilyenkor elég nehéz visszafogni a lovakat. Az utolsó hosszon biztos könnyebb lenne jobb időt úszni, hogy ha van mellettem valaki, de azért ezt el tudom fogadni. Az edzőtársam szoktam odaképzelni, és őt kergetem – mondta a medence szélén a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú.

Kvangdzsu, 2019. július 21.
Hosszú Katinka a 200 méter vegyesúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója 2:07.02-es idővel ért célba.
MTI/Kovács Tamás

A férfiaknál az első futamban volt érdekelt Szabó Szebasztián, aki a hatodik legjobb idővel jutott be az 50 méter pillangó döntőjébe. A 4×100 m férfi gyorsváltó (Kozma Dominik, Milák Kristóf, Holoda Péter, Németh Nándor) a hetedik helyen végzett. Az eredménnyel olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat.

Kapcsolódó Cikkek