EUR: 326,16 Ft
CHF: 299,45 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Augusztusig várja elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium

Augusztus 1-ig várja tehetséges elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja – mondta a kollégium ügyvezetőigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában.

Lánczi Péter hozzátette: a kollégium olyan diákok jelentkezését várja, akik idén ősszel Budapesten kezdik felsőoktatási képzésüket és kellő motivációt éreznek az intézmény hivatalos honlapján megtekinthető programokban való részvételhez.


Az MCC elsőéveseknek szóló képzése arra összpontosít, hogy hasonló gondolkozásszerkezetet alakítsanak ki a fiatalok körében érveléstechnika, logika, prezentációs képességek, írástechnika és nyelvek tanítása által. Az elsőéveseknek szóló képzésre – elsősorban a társadalomtudományok terén – szakirányos képzés épül, valamint egy vezetőképző program, amely már a mesterképzést végző diákok igényeire van szabva – fűzte hozzá.

Lánczi Péter hangsúlyozta: az MCC a hagyományos oktatási rendszeren túlmutatva olyan, egyetem mellett végezhető tevékenységeket ajánl, amelyek segítik a diákok kibontakozását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

    Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

    Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.

  • Merkel: Köszönet Magyarországnak

    Merkel: Köszönet Magyarországnak

    Köszönetét fejezte ki Magyarországnak a német egység megteremtésében játszott szerepéért a német kancellár a soproni evangélikus templomban tartott hétfői, a harminc évvel ezelőtti Páneurópai Piknik évfordulója alkalmából tartott istentiszteleten.