EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Augusztusig várja elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium

Augusztus 1-ig várja tehetséges elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja – mondta a kollégium ügyvezetőigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában.

Lánczi Péter hozzátette: a kollégium olyan diákok jelentkezését várja, akik idén ősszel Budapesten kezdik felsőoktatási képzésüket és kellő motivációt éreznek az intézmény hivatalos honlapján megtekinthető programokban való részvételhez.


Az MCC elsőéveseknek szóló képzése arra összpontosít, hogy hasonló gondolkozásszerkezetet alakítsanak ki a fiatalok körében érveléstechnika, logika, prezentációs képességek, írástechnika és nyelvek tanítása által. Az elsőéveseknek szóló képzésre – elsősorban a társadalomtudományok terén – szakirányos képzés épül, valamint egy vezetőképző program, amely már a mesterképzést végző diákok igényeire van szabva – fűzte hozzá.

Lánczi Péter hangsúlyozta: az MCC a hagyományos oktatási rendszeren túlmutatva olyan, egyetem mellett végezhető tevékenységeket ajánl, amelyek segítik a diákok kibontakozását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést, az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkoló automata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.