EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Külföld

Azonosították a Fülöp-szigetek első öngyilkos merénylőjét

Azonosították DNS-minta alapján a Fülöp-szigetek vélhetően első öngyilkos merénylőjét, aki egy tettestársával közösen öt ember halálát okozta június végén – jelentették be szerdán a délkelet-ázsiai szigetország hatóságai.

A két merénylő egy katonai tábor ellen követett el pokolgépes támadást az ország déli részén lévő Sulu tartományban. A robbantásokban rajtuk kívül meghalt három katona és két helyi lakos, valamint megsebesült további 22 ember.

Az egyik merénylőt családtagjai segítettek azonosítani: a férfi, Norman Lasuca személyét anyja DNS-mintája erősítette meg. A másik merénylő kiléte egyelőre ismeretlen.

Lasuca az Abu Sayyaf nevű iszlamista terrorszervezethez tartozott.

Azt a fejleményt, hogy az országban is öngyilkos merénylők bukkantak fel, riasztónak találják a Fülöp-szigeteki hatóságok – állapította meg az AP hírügynökség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Donald Trump: Hillary megőrült!

  Donald Trump: Hillary megőrült!

  Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

 • 9 3/4 vágány

  9 3/4 vágány

  Szó szerint elvarázsolták az ausztráliai Harry Potter rajongókat Melbourne-ben, ahol a napokban nyílt meg az ország legnagyobb varázsló üzletháza.

 • Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában.

 • Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Az Egyesült Államokban megvizsgált bébiételek döntő része ólmot és más nehézfémeket tartalmazott. Healthy Babies Bright Futures (HBBF) által bevizsgált 68 márka 168 bébiételének 95 százaléka volt nehézfémekkel, ólommal, arzénnal, higannyal, vagy kadmiummal szennyezett.