EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Berki leszólta az ellenzéket

Az ellenzéknek összesen nincs annyi lájkja, mint nekem tíz perc alatt – szólta le Karácsony Gergelyéket Berki Krisztián főpolgármester-jelölt. Az ellenzéki roncsderbi legújabb résztvevője nyugdíjba küldené a Budapestet jelenleg vezető Tarlós Istvánt.

Tovább folytatja kampányát Berki Krisztián, aki a hétvégén jelentette be, hogy a parkolómutyiról elhíresült Karácsony Gergelyhez, a liberális Sermer Ádámhoz és a nagyszájú Puzsér Róberthez csatlakozva megpróbálja leváltani a főváros első emberét, Tarlós Istvánt. A bulvárhős most a Ripostnak erősítette meg korábbi kijelentését, miszerint szeretne leülni egyeztetni Budapest vezetőjével.


 

„Ha megnyerem a választásokat, akkor le szeretnék ülni a leköszönő főpolgármesterrel. Ez nem törvényszerű, de úgy érzem, egy fejlett európai város vezetőjének illendő” – fogalmazott Berki, aki a Ripostnak azzal indokolta, hogy ehhez az egyeztetéshez akár nyolc perc is elég lenne, mert szerinte „amit két felnőtt, értelmes férfi ennyi idő alatt nem tud megbeszélni, azt nem is érdemes”.

Mint ismeretes: az üzletemberként aposztrofált Berki modern hablegény módjára egy medencéből vizes ruhában kiemelkedve jelentette be, hogy elindul a főpolgármester-választáson, s mint azt tegnapi számunkban megírtuk, győzelme esetén „professzionális, szakemberekből álló háttérgárdát és a fővárosi lakosok bevonását” ígéri. Programját augusztusban kívánja bemutatni.


A Hír TV arról számolt be, hogy Berki Krisztián szerint már a népszerűsége elég ahhoz, hogy főpolgármester legyen. A celeb azt mondta, független jelöltként indul, és sem a kormányoldalnak, sem pedig annak a vesztes ellenzéknek a támogatását nem kéri, amely nem tud döntéseket hozni.

„Egyeztetnek. Hónapok óta egyeztetnek. Ha a feleségem felhív, hogy ömlik a csapból a víz, akkor tudok hozni egy döntést. Ezek sem otthon nem tudnak döntést hozni, sem a fővárosban nem tudnak majd, mert mit csinálnak? Egyeztetnek! És egyre többen vannak, és egyre többen egyeztetnek” – festette le az ellenzéki roncsderbit Berki, aki azt mondta: „Az ellenzéknek összesen nincs annyi lájkja, mint nekem tíz perc alatt.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek