2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Extra

Betegségéről vallott Zimány Linda

Kemény időszakot tudhat maga mögött Zimány Linda, fél évvel ezelőtt egy vizsgálaton kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködése van. Az ügyvédjelölt szervezete teljesen legyengült, fejgörcsei miatt napokig az otthonát sem tudta elhagyni.

Zimány Linda, Magyarország szépe szépségverseny (Fotó: Máté Krisztián)

–Mindig is sokat sportoltam és helyesen táplálkoztam, fél évvel ezelőtt azonban nem alakult úgy a testem, ahogyan azt szerettem volna. Elmentem egy kivizsgálásra, ahol az orvosok megállapították, hogy inzulinrezisztens vagyok, pajzsmirigy-alulműködésem van, ami komoly gondokat okozott a mindennapokban. Gyenge volt a hajam és a körmöm, irreálisan száraz volt a bőröm, illetve emésztési problémáim és fejgörcseim voltak, ami miatt napokig nem tudtam otthonról kimozdulni. Szerencsére az endokrinológusom felírta a megfelelő gyógyszereket, így egy hónapja már sokkal jobban vagyok – kezdte a Lokálnak Linda, aki fél évvel ezelőtt őszintén vallott másik egészségügyi problémájáról, miszerint az átlagnál hajlamosabb a méhnyakrákra, ami miatt egy megelőző műtéten is át kellett esnie.


– A műtét óta folyamatosan járok kontrollra, a megelőzésnél ugyanis nincs fontosabb. Nekem is egy szűrés alkalmával derült ki, hogy problémáim vannak, ijesztő belegondolni, hogy mi történt volna, ha nem veszik észre időben. Egy ilyen komoly betegség ugyanis akár három-négy hónap alatt is halálhoz vezethet – magyarázta a 33 éves ügyvédjelölt akinek a történteket nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is nehéz feldolgoznia.

– A problémák nemcsak a testem, de a lelkem is megviselték. Most sokat meditálok, igyekszem kerülni a stresszt, és pozitívan állni az élethez –tette hozzá a jogászhallgató.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek