EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Külföld

Boris Johnson kutyát akar Larry macska mellé a Downing Streetre

A héten kinevezett új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök londoni rezidenciájára beköltözve felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett.

Johnson, aki szerdán lépett hivatalába, a miniszterelnöki rezidencia személyzetével találkozva megkérdezte, akarnak-e kutyát – közölte pénteken a találkozón elhangzottakat ismerő forrás. A személyzet határozott igennel válaszolt.


A Downing Streeten, amely mintegy 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larryt, amely a miniszterelnöki hivatal főegerésze hivatalos címet viseli.

Larry 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat. Valószínűleg jól végzi munkáját, mivel két miniszterelnököt – David Cameront és Theresa Mayt – is túlélt.


Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium főegerészeivel.

A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés.

Larry természetesen ellenez egy új társat, akivel osztoznia kell a rezidencián és persze a személyzet dédelgető figyelmén. “Kutyafáját! Nem” – olvasható Larry Twitter-oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtörtént az első női űrséta!

    Megtörtént az első női űrséta!

    Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.

  • Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    A német szövetségi rendőrség vezetése utasítást adott az ellenőrzés megerősítésére az országhatár valamennyi szakaszán, az egységek feladata az illegális határátlépés és a határokon átívelő bűnözés elleni intenzívebb fellépés, és az embercsempészek új módszereinek feltárása – jelentette pénteken a Der Spiegel című hírmagazin.