2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Csoportelsők a magyar pólósok

Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat. Pedig a csapat nélkülözte legjobbját, Varga Dénest.

A világklasszis Varga kiesése azonban nem törte össze a fiúkat. Sőt megsokszorozta akaratukat, magyaros szóhasználattal élve, felpaprikázta őket, és a lelátóra szorult csapatkapitányukért küzdve  remekeltek az Eb-ezüstérmes spanyolok ellen. Vámos Mártonék még azt is következmények nélkül megengedhették magunknak, hogy az utolsó negyedet 5-1-re az ellenfélnek ajándékozzák.
– Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert simán győztünk. Levettük a spanyolok legjobbjait a pályáról – nyilatkozta Varga, akinek a kisujja törött el az Új-Zéland elleni nyitómérkőzésen, így egy darabig biztosan nem számíthatunk rá.
– Egyelőre még semmit sem nyertünk meg, csupán az első helyen jutottunk tovább a csoportból, és nagyon fontos három nap pihenő lett ennek a jutalma – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Märcz Tamás szövetségi kapitány.
A csapat holnap Dél-Afrika ellen játssza utolsó, jelentőséggel nem bíró csoportmeccsét, és minimum tucatnyi góllal verjük a szerény képességű ellenfelet, amely 8-8-ra végzett azzal az Új-Zélanddal, amelyet korábban 24-4-re vertünk.

Kapcsolódó Cikkek