EUR: 325,73 Ft
CHF: 299,19 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.

– Boldogok vagyunk, hiszen először jutottak döntőbe a lányok. Persze követtünk el hibákat, de bízom benne, hogy a döntőben kijavítjuk őket – nyilatkozta Natalija Taraszova szövetségi kapitány.


A szabad kombinációt jellemezve a szakember elmondta, tíz embernek kell együtt dolgoznia, a forgások nagyon kemények, ugyanis nehéz tartani a szinkront. Az a legfontosabb, hogy a lányok együtt mozogjanak, a bírók ezt értékelik a legjobban.

– Köszönettel tartozunk a szövetségnek, amely rengeteget segített, sok versenyre elutazhattunk, így a bírák jobban megismertek minket – emelte ki a kapitány.

A selejtezőben a papírformának megfelelően az oroszok kapták a legmagasabb pontszámot, 96,5667-tel jutottak a 12 együttest felvonultató holnapi döntőbe, amely közép-európai idő szerint szombaton 12 órakor kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek