2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Egy ezüst is bearanyozta a kardozók napját

Ezüstérmes lett a magyar kardcsapat a vb-n, mégis felhangzott a tiszteletükre a Himnusz: a díjátadó után többtucatnyi szurkoló alkalmi kórusa a BOK Sportcsarnok előterében énekelte el a megilletődött Szilágyi Áronéknak.

Irigykedhetnek a riválisok, ilyen hangulatot sehol sem tudnak csinálni a szurkolók, mint nálunk. A budapesti vívó-világbajnokságon a Dél-Korea mögött ezüstérmet szerzett kardozók – Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron – mindegyike szeretetteljesen szólt a drukkerek támogatásáról. Viszonzásképpen jó másfél-két órával a döntő után is szorgosan osztogatták az autogramokat.


Pedig az egy tussal – 45-44-re – elveszített döntő után szinte magukba roskadtak a fiúk. – El kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy örülni tudjunk az ezüstnek – jelentette ki könnyeivel küszködve Gémesi Csanád.

– Tokióban, az olimpián revansot veszünk – fogadkozott később a többiek nevében is Decsi Tamás, s ebbe az üzletbe alighanem bárki szívesen belemenne.

– Nagyon szerettünk volna aranyat nyerni, ennél közelebb nem is lehettünk hozzá, de bízom benne, hogy jövőre, a tokiói olimpián eljön az a pillanat, amikor teljesül az álmunk – nyilatkozta Decsi András vezetőedző.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

 • Figyelmeztető lövések a BL-en!

  Figyelmeztető lövések a BL-en!

  A svájci rendőrség közbelépésére volt szükség a szerb futballhuligánokkal szemben a Young Boys és a Crvena zvezda szerdai Bajnokok Ligája-selejtezője előtt és után is.