EUR: 326,16 Ft
CHF: 299,45 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Egy falusi ház ágyán keresett menedéket az árvíz elől egy tigris

Egy falusi ház ágyán keresett menedéket az északkelet-indiai Kaziranga nemzeti parkot elöntő árvíz elől egy bengáli tigris (királytigris), az állatról készült felvételek csütörtökön elárasztották a közösségi oldalakat a dél-ázsiai országban.

Az Asszám államban lévő vadvédelmi terület 90 százaléka áll víz alatt, az állatok megpróbálnak magasabb helyre húzódni az ár elől. Illetékesek közölték, hogy legalább 54 vadállat, köztük 6 rinocérosz fulladt meg az árvízben.


Az ágyon heverő tigris fotóját az indiai vadvédelmi szolgálat (WTI) osztotta meg.

Az állat csütörtök hajnalban egy hulladékgyűjtő otthonába menekült, amely a nemzeti park szélén áll – közölte Ratin Burman, a WTI illetékese.


“A vadmacska a ház egyik szobájában talált menedékre, amely szerencsére abban az időben üres volt. A szomszédok hangokat hallva bekukucskáltak a szobába és megrémülve látták, hogy egy tigris vette birtokába, kellemesen ücsörögve az ágyon” – tette hozzá.

Burman elmondta, megpróbálják az állatot lenyugtatni, hogy biztonságos helyre vigyék a vadonban.

A Dél-Ázsiát sújtó heves monszunesőzésekben több mint 250 ember vesztette életét és több millió ember veszítette el otthonát.

/Fotó: Twitter

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

    Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

    Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.

  • Merkel: Köszönet Magyarországnak

    Merkel: Köszönet Magyarországnak

    Köszönetét fejezte ki Magyarországnak a német egység megteremtésében játszott szerepéért a német kancellár a soproni evangélikus templomban tartott hétfői, a harminc évvel ezelőtti Páneurópai Piknik évfordulója alkalmából tartott istentiszteleten.