2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Az előválasztások kiélezik a konfliktusokat

Az előválasztások csak arra jók, hogy kiélezzék a konfliktusokat az ellenzéki pártok között – értékelt Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet vezető elemzője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Deák Dániel szerint hiába nyer meg valaki egy előválasztást, mert a választás után mindig lesz valaki, aki újonnan “belép a megmérettetésbe”, ahogyan az Budapesten is történt.


A fővárosban tehát “nem hozott tisztulást” Karácsony Gergely győzelme.

Az elemző szerint az elkövetkező időszakban ugyanerre lehet számítani a különböző fővárosi kerületekben, illetve a vidéki nagyvárosokban. Lesznek előválasztások, de ezek semmit nem döntenek majd el, a győztes ellenzéki jelöltekkel szemben mindig újak fognak megjelenni – vélekedett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.