EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Egyre átláthatatlanabb a zuglói parkolási káosz

Szerdától Zugló önkormányzatának kellene üzemeltetnie azt a hírhedt fizetős parkolási rendszert, amely eddig napi egymillió forint veszteséget és rengeteg fejfájást okozott a kerület lakóinak. Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát polgármesterként, ugyanis hivatala semmiféle tájékoztatást nem adott az ügyben.

Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes alpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában felháborítónak nevezte, hogy egy érvényes képviselő-testületi döntés szerint egy hónapja ingyen kellene parkolniuk a zuglóiaknak a kerület egész területén, ám azt máig nem hajtották végre. Hangsúlyozta: visszamenőleg szeretnék a helyiek számára biztosítani ezt a lehetőséget, visszatérítenék a június 13-a óta befizetett díjakat és kiszabott bírságokat. – A dolgok jelenlegi állása szerint a zuglóiak továbbra is dobálják a pénzüket a pénznyelő automatákba, így támogatva azt a veszteséget, ami mindennap keletkezik a parkolás kapcsán – mutatott rá Rozgonyi. Elmondta, hogy jövő hétfőtől, július 15-től igazgatási szünet következik, és két hétig zárva lesz az önkormányzat, és „a fű sem fog nőni” Zuglóban, az emberek nem tudnak kihez fordulni kérdéseikkel.


– Sem a zuglói polgármester, sem pedig a jegyző nem tisztelte meg a kerületi képviselő-testületet azzal, hogy akár egy levél formájában tájékoztassa, mi várható parkolási ügyben, semmiféle információnk nincs erről. Nem tudni, hogy történik-e bármilyen változás, hogy a háttérben milyen tárgyalások folytak, milyen egyezkedések történtek a meglévő cégekkel, és hogy milyen módon fogja működtetni az önkormányzat a parkolási rendszert – sorolta a fideszes alpolgármester. Hozzátette: Papp Imre jegyző hétfő óta nem ment be a polgármesteri hivatalba, Karácsony Gergely pedig elérhetetlen.

Nem volt sikeres a parkolóőr toborzás
( Fotó: Sáfár Tibor)

A héten a Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy a Karácsony vezette, pénzügyileg az összeomlás szélén lévő – gyakorlatilag a fizetésképtelenség határán álló – kerület rohamtempóban keres munkatársakat. Bár háromszázezer forintos fizetésért, vagyis a kezdő pedagógusi bérnek megfelelő összegért próbálnak toborozni parkolóellenőröket, a Magyar Nemzet értesülése szerint a múlt hétig mindössze néhányan jelentkeztek a május vége óta futó hirdetésekre. A keresett munkatársakra azért van égető szükségük, mert a zuglói képviselő-testület döntése értelmében tegnap reggeltől már az önkormányzatnak kell ellátnia a XIV. kerületi fizetőparkolással – ellenőrzés, üzemeltetés – összefüggő feladatokat. Az összességében milliárdos veszteséget okozó kerületi parkolási szerződés képviselő-testületi megszavazásakor Karácsony Gergely a vétó helyett annak ellenére is csak tartózkodott, hogy tudta, a megállapodás nincs rendben.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 • Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekord összeget, bruttó 186,3 milliárd forintot fizettek be a magyarországi utakat használók az idei első félévben, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban – mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.