EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Egyre több migráns tart Líbiából az európai partok felé

Egyre több migráns tart hajókon Líbiából az európai partok felé – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

Janik Szabolcs hozzátette: a Sea-Eye nem kormányzati szervezet (NGO) Alan Kurdi nevű hajója hétfőn 44, a múlt héten pedig 65 migránst mentett ki líbiai vizeken.


Mint mondta, az NGO munkatársai lélekvesztőkről gyűjtik be az embereket, így egyértelműen életmentő munkát végeznek, de a mentőhajók léte több szempontból is aggályos, hiszen az embercsempész-láncolat részévé válnak.

Míg van egyetlen olyan ország is, amely engedélyezi a migránsokat szállító mentőhajók kikötését, addig a migrációt nem lehet megállítani – vélekedett Janik Szabolcs.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.