EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Sport

Elárulta Milák Kristóf, ki a példaképe

Milák 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert Phelps tízéves rekordjára (1:51.51) 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság. Így nem csoda, hogy a 19 éves magyar sportoló lába előtt hever a fél világ és nem győzi fogadni a dicséreteket.

Kristóf világrekordot érő úszása után a Fina többek között arról kérdezte az úszózsenit, hogy ki motiválta, vagy nyújtott példaképet számára pályája során.


”Nem Phelps volt a példaképem. Igaz, régebben megpróbáltam néhány versenyét megnézni, hogy kielemezzem a technikáját, de akkoriban a videók minősége elég pocsék volt ahhoz, hogy lássam a részleteket. Gyerekként nem kutattam saját hős után, mert a legjobb akartam lenni, ezért teljes mértékben magamra akartam összpontosítani, napról napra javulni. Ha viszont meg kéne neveznem egy példaképet, akkor az Hosszú Katinka lenne. Ő is a Duna Arénában edz, ahol én is. Elképesztő volt látni, hogy mennyire brutális munkát végez nap mint nap. Azt hiszem, ez az én inspirációm. Katinka a példaképem.”

Az interjú egyébként eljutott Hosszú Katinkához is, aki közösségi oldalán így reagált a nyilatkozatra: – Kristóf, te pedig az én példaképem vagy!

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.