EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Felfüggesztették a pártját égető Szanyit

Felfüggesztette az MSZP elnöksége a saját pártját többször is ekéző Szanyi Tibor párttagságát. Az EP-mandátumról lecsúszó alelnök most értetlenül áll az eset előtt, pedig korábban többek közt „degenerálódó zártkörű klubnak” nevezte saját pártját.

Az MSZP pénteki elnökségi ülésén döntést hozott két „renitens” tagja, Szanyi Tibor volt EP-képviselő és Fekete Zoltán, a párt Pest megyei elnöke ügyében. Mint emlékezetes: Szanyi, aki pártja hatalmas EP-választási kudarca miatt lecsúszott az MSZP egyetlen európai parlamenti helyéről, több levélben is élesen kritizálta a pártvezetését.


„Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk” – fogalmazott meg súlyos bírálatot saját pártjáról, melynek alelnöke is. A „Szanyi kapitányként” ismert politikus kiborulása sokak szerint annak tudható be, hogy végül helyette Ujhelyi Istvánt küldték Brüsszelbe. Erre utal, hogy Szanyi Ujhelyibe is alaposan beleszállt leveleiben.

Fekete Zoltán Pest megyei elnök még februárban, szintén levélben, hívta fel a pártelnökség figyelmét rá, hogy bár megyei szervezetük 2016-ban súlyos gazdasági visszaéléseket tárt fel, amiről több ismert MSZP-s politikust, többek között Molnár Gyula akkori pártelnököt, illetve Tóth Bertalan frakcióvezetőt is tájékoztatták, a felső vezetés azt kérte, ne szivárogtassák ki ezt az ügyet, mert „helyzet van”.


Szanyi telefoninterjút adott az ATV-nek, amelyben elmondta: a párt vezetősége hülyének és rabszolgának nézi a tagságot, miközben “maguknak osztogatják a fél-, meg egymilliós fizetéseket”, vele pedig kiszorítósdit játszanak, de “csak magukkal tolnak ki”.

Gyurcsány markában az MSZP szavazói

Az EP-választások óta felerősödtek a harcok az ellenzéki pártok között, miután Gyurcsány DK-ja megelőzte az MSZP-t. A Századvég szerint Gyurcsány Ferenc markában tartja a szocialista szavazókat. Elemzésükben azt írják, hogy a bukott miniszterelnök célja a többi ellenzéki erő teljes megsemmisítése.

MTI/Kovács Attila

A DK-nak sikerült is elcsábítania az MSZP-től szavazókat az EP-választáson, igaz, a főpolgármesteri előválasztáson Karácsony Gergely „visszavágott” Kálmán Olgának. Ez előrevetíti, hogy az ellenzéki cicaharc folytatódni fog. 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában adott interjút szerdán a családvédelmi akcióterv nemrégiben életbe lépett elemei kapcsán.

 • Ott marad a kerítés, ahol van

  Ott marad a kerítés, ahol van

  A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja – jelentette ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

 • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.