EUR: 345,76 Ft
CHF: 320,03 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Fidesz: Karácsony Zuglóban bizonyítsa tudományát!

A Fidesz közleményben szólította fel a saját kerületében feltárt hiányosságok rendezésére Karácsony Gergely zuglói polgármestert, miután az általa vezetett önkormányzatot olyan üzletbe navigálta, amely a kerületnek napi szinten milliós veszteséget termel, miközben ő már a főpolgármesteri székre hajtva ígérget akadémiaalapítást.

Igencsak belefeledkezett a főpolgármesteri szék elnyeréséért folytatott küzdelembe Karácsony Gergely. Az ellenzéki előválasztást a budapestiek mindössze öt százalékának voksával megnyert baloldali főpolgármester-jelölt a minap arra tett ígéretet, hogy – gróf Széchenyi István babérjaira törve – Budapesten tudományos akadémiát alapít, ha megválasztják a főváros első emberének. Az ötlet abszurd, ráadásul Karácsony a valódi hazafi Széchenyivel ellentétben ezt nyilván nem saját magánvagyona, hanem a főváros büdzséjének terhére ígérgeti. A Fidesz közleményében arra is figyelmeztetett, hogy Karácsonynak, mielőtt még a főváros ügyeit tervezgeti, saját kerületében is lenne mit rendbe hoznia.


„Karácsony Gergely előbb Zuglóban mutassa be tudományát – reagált az ígérgetésre közleményében a nagyobbik kormánypárt. – Előbb Zugló polgármestereként tegye végre rendbe a kerület ügyeit. Tegye ingyenessé a zuglóiak parkolását, mindaddig, amíg nem rendezi a parkolási káoszt, amit ő okozott a kerületnek” – sorolta a Fidesz közleménye, amely hangsúlyozta: „Karácsony Gergely alkalmatlansága minden egyes nap milliós kárt okoz a zuglóiaknak.”

Ugyanakkor a Fidesz arra is figyelmeztetett, hogy Karácsony ismét egy álproblémába kapaszkodva kampányol.


„A Magyar Tudományos Akadémia működése biztosított, több kutatás lesz több pénzből” – szögezte le a közlemény, hozzátéve: a 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal tovább növelik a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek