EUR: 326,40 Ft
CHF: 294,63 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Fidesz: Karácsony Zuglóban bizonyítsa tudományát!

A Fidesz közleményben szólította fel a saját kerületében feltárt hiányosságok rendezésére Karácsony Gergely zuglói polgármestert, miután az általa vezetett önkormányzatot olyan üzletbe navigálta, amely a kerületnek napi szinten milliós veszteséget termel, miközben ő már a főpolgármesteri székre hajtva ígérget akadémiaalapítást.

Igencsak belefeledkezett a főpolgármesteri szék elnyeréséért folytatott küzdelembe Karácsony Gergely. Az ellenzéki előválasztást a budapestiek mindössze öt százalékának voksával megnyert baloldali főpolgármester-jelölt a minap arra tett ígéretet, hogy – gróf Széchenyi István babérjaira törve – Budapesten tudományos akadémiát alapít, ha megválasztják a főváros első emberének. Az ötlet abszurd, ráadásul Karácsony a valódi hazafi Széchenyivel ellentétben ezt nyilván nem saját magánvagyona, hanem a főváros büdzséjének terhére ígérgeti. A Fidesz közleményében arra is figyelmeztetett, hogy Karácsonynak, mielőtt még a főváros ügyeit tervezgeti, saját kerületében is lenne mit rendbe hoznia.


„Karácsony Gergely előbb Zuglóban mutassa be tudományát – reagált az ígérgetésre közleményében a nagyobbik kormánypárt. – Előbb Zugló polgármestereként tegye végre rendbe a kerület ügyeit. Tegye ingyenessé a zuglóiak parkolását, mindaddig, amíg nem rendezi a parkolási káoszt, amit ő okozott a kerületnek” – sorolta a Fidesz közleménye, amely hangsúlyozta: „Karácsony Gergely alkalmatlansága minden egyes nap milliós kárt okoz a zuglóiaknak.”

Ugyanakkor a Fidesz arra is figyelmeztetett, hogy Karácsony ismét egy álproblémába kapaszkodva kampányol.


„A Magyar Tudományos Akadémia működése biztosított, több kutatás lesz több pénzből” – szögezte le a közlemény, hozzátéve: a 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal tovább növelik a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 • Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekord összeget, bruttó 186,3 milliárd forintot fizettek be a magyarországi utakat használók az idei első félévben, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban – mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.