EUR: 325,73 Ft
CHF: 299,19 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Életmód

Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél! Kjerulf szerint a boldogság szabad, egyéni döntés, aminek okát nem tudjuk áthárítani, máson számon kérni vagy kierőszakolni. A döntés után jöhet a gyakorlati megvalósítás:

 1. Nincs olyan, hogy álommunka,  minden munka annyira jó, amennyire mi azzá tesszük.
 2. A munkában meglelt boldogság nem arról szól, hogy nincs rossz napunk, vagy olyan feladat, amit nem szívesen végzünk el, hanem arról, hogyan legyünk boldogok még akkor is, amikor a rossz dolgok jelen vannak.
 3. A jó kapcsolatok kialakításához pozitívnak kell lennünk, fontos önmagunkat adni és elfogadni másokat.
 4. Keretezzük  át gondolatainkat, legyünk nyitottabbak, elfogadóbbak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…