EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Robbanás rázott meg egy hőerőművet Moszkva mellett – Videó!

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön – jelentették orosz hírügynökségek.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma moszkvai területi főigazgatóságának szóvivője elmondta a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek, hogy a halálos áldozat egy női biztonsági őr, akinek nem sikerült kimenekülnie a tűzből.


Az előzetes információk szerint a tűz következtében 13 ember sérült meg. Közülük tizenkettőt a helyszínen elláttak, további egy sérültet helikopterrel a 2-es számú podolszki kórház égési osztályára szállítottak – közölte a sürgősségi szolgálatok szóvivője.

Hírügynökségi jelentések szerint egyes sérültek a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak.


Az Interfax hírügynökség az energiaipari minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy a hőerőmű magasnyomású gáztermináljában lévő olajtartály kapott lángra. Eleinte mintegy 200 négyzetméteres területen égett a tűz, majd négyszeresére nőtt a lángokban álló terület nagysága. A tüzet feltehetően robbanás okozta.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális főigazgatóságának sajtószolgálata később arról számolt be, hogy a lángokban álló terület nagysága elérte az 1400 négyzetmétert. E beszámoló szerint a tűz átterjedt a magasnyomású gázterminálra, egy adminisztrációs és egy gyártási-adminisztrációs épületre, ahol a tető leégett. A tűzoltóknak végül sikerült a tüzet eloltaniuk.

Korábbi beszámolók szerint az oltásban több tucat tűzoltóegység, két helikopter és két tűzoltószerelvény vett részt.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodott az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolygott körülötte.

Automatikusan leállt az erőmű egyik blokkja, és le kellett zárni a környékbeli utakat, nagy forgalmi fennakadásokat okozva a Moszkvától északra fekvő város környékén.

A TASZSZ orosz hírügynökségnek egy meg nem nevezett forrás a jogvédő szervektől azt mondta, hogy a tűz oka a gázvezeték korróziójához és nyomáscsökkenéshez vezető cső elhasználódása lehetett.

A Mityiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű 1992 óta üzemel, csaknem 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Az erőmű Moszkva északi és északkeleti negyedeit, illetve Mityiscsit és környékét látja el árammal. Az energiaipari minisztérium tájékoztatása szerint a tűzvész miatt nem voltak fennakadások az áramszolgáltatásban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  Sokan úgy gondolják, hogy a természetfotózás egy igen unalmas szakma, hiszen van, hogy órákat, sőt napokat kell várni a megfelelő témára különféle álcákba bújva.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Megúszta a büntetést a gyilkos migráns

  Megúszta a büntetést a gyilkos migráns

  A francia bíróság szerint füves cigaretta hatása alatt állt, ezért nem vonható felelősségre az a Maliból származó muszlim migráns, aki 2017-ben saját, párizsi otthonában gyilkolt meg egy 66 éves, zsidó származású nyugdíjas nőt.