EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Hazatértek világbajnok úszóink

Hazaérkezett tegnap a kvangdzsui vizes világbajnokságról a magyar úszóválogatott, amely 5 aranyéremmel zárta a tornát. Hosszú Katinka már a következő megmérettetésre készül Japánban, így nem tudott ott lenni a közönségtalálkozón, de Milák Kristóf, Kapás Boglárka és Rasovszky Kristóf válaszolt a Lokál kérdéseire.

Milák Kristóf:


– Még mindig egy kicsit sokkos állapotban vagyok, ha kimondom, hogy Michael Phelps világcsúcsát döntöttem meg. Legalább egy hónap kell, míg feldolgozom. Nagyon örültem, amikor a 28-szoros olimpiai bajnok úszó dicsérő szavait hallottam. Most három hét pihenő jön, amit barátokkal és a családdal fogom eltölteni, és igyekszem majd minél kevesebbet gondolni a vízre – mondta lapunknak a 200 m pillangón világcsúccsal aranyérmet nyerő 19 éves sportoló.

Milák Kristóf (Fotó: Máté Krisztián)

 

Kapás Boglárka:


– Nagyon hiányzik már az itthoni étel, és szeretnék egy jót aludni. Nagyon jól éreztem magam Dél-Koreában, hiszen a világbajnoki cím „bearanyozta” a kintlétet. Még kell egy párat aludnom ahhoz, hogy fel tudjam fogni, mi is történt velem az elmúlt napokban. Nem vagyok elégedett a döntőben úszott időmmel, de az edzőmmel, Virth Balázzsal már átbeszéltük, és úgy vagyunk vele, hogy ha a célba érkezés kicsit jobban jön ki, akkor jobb idővel nyertem volna – mondta a Lokálnak a 200 méter pillangó világbajnoka.

Kapás Boglárka (Fotó: Máté Krisztián)

Rasovszky Kristóf:

– Jó világbajnokságot zártunk, elégedett vagyok a teljesítményemmel, ennek ellenére viszont bennem van még a tüske, hogy 10 kilométeren negyedik lettem. A dobogó gyakorlatilag a kezemben volt. Ez így van jól, ez a tüske egy pluszt ad a felkészülésemhez – mondta lapunknak a 22 éves sportoló, aki Magyarország első aranyérmét nyerte nyílt vízi úszásban. Rasovszky a vb után egyenesen Kanadába repült, ahol megnyerte a világkupa-sorozat aktuális fordulóját is 10 km-en.

Rasovszky Kristóf (Fotó: Máté Krisztián)

 

Hosszú Katinka:

„Sokszor láttam, hogy sportolók videóüzenetben jelentkeznek be, és mindig viccesnek találtam. Most viszont én is kénytelen vagyok ezt tenni, ugyanis Tokióban készülök a világkupa-sorozat hétvégi fordulójára. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki odatette magát. Remélem, hamarosan találkozunk” – üzente a 200, illetve 400 méter vegyesen aranyérmet szerző Hosszú, aki Tokióban készül a világkupa-sorozat hétvégi fordulójára.

/Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Pénzbüntetést kapott Kenderesi

Elengedik a dél-koreai hatóságok a szexuális zaklatással vádolt, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást, így várhatóan holnap haza is érkezhet az úszó. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a 22 éves sportoló pénzbüntetéssel úszta meg az ügyet. Ugyanakkor kiemelte, hogy ha vétkesnek találják, akkor fegyelmi eljárás lesz ellene.

/Fotó: MTI/Kovács Tamás

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek