EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Haziel-életmű Újpesten

Az idén elhunyt Hajdu Zoltán László, azaz Haziel művészetét bemutató életmű-kiállítás nyílt Újpesten az Ifjúsági Ház Új Ház Galériájában.

Haziel nagynénje festőművész volt, így a művész, saját bevallása szerint minden bizonnyal tőle örökölte a tehetségét. Gyerekkorában több tanára is biztatta, de végül mégsem tudta továbbképezni magát, és elindult a lejtőn. Az utcára nagynénje halála után került.


Stég a Balatonon ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Szerencsére maradtak barátok körülöttem, akik segítettek, de a hajléktalanság minden formájában embert próbáló. Sok megpróbáltatás ért az életem során, de arra rájöttem, hogy nem érdemes hosszan szomorkodni. Én minden napnak örülök, ami megvan. Asztmás vagyok, a kórházi kezelések igénybe vették a szervezetemet, mégis inkább vidám ember vagyok! Csak azért vagyok pesszimista, hogy rendre pozitívan csalódjak – mondta korábban a nagylatoszog.hu-n megjelent interjúban.
2006 óta vett részt a Fedél Nélkül művészeti pályázatain, szinte minden hónapban voltak pályamunkái. Sikeresnek vallotta magát, hiszen rendszeresen ott volt a díjazottak között. Képei több csoportos kiállításon szerepeltek, és 2015-ben Az év képe különdíját is elnyerte. Képei leginkább akvarellek, és figuratív, de sokszor meseszerű ábrázolásmód jellemzi őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.