EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Sport

Hosszú Katinka még mindig verhetetlen

Hosszú Katinka tovább írja 2009 óta tartó világbajnoki sikertörténetét. Az olimpiai bajnok úszó megszerezte pályafutása nyolcadik vb-aranyérmét, ezúttal 200 méter vegyesen végzett az élen.

A háromszoros olimpiai bajnok 2:07.53 perces idővel győzött 200 vegyesen – és ha már a statisztikát emlegettük –, zsinórban negyedszer, és ezzel a magyar úszósport 29. nagymedencés vb-aranyérmét gyűjtötte be. A rajt után kissé ráijesztett az úszás rejtelmeiben járatlanokra, hiszen a tőle megszokottól eltérően nem állt azonnal az élre. Azért nem kellett nagyon nyugtalankodni, mert hamar helyre állt a világ rendje, és a harmadik ötven méternél a mellúszásnál már tekintélyes előnyre tett szert, amit a célba érkezéséig meg is őrzött.


– Ahhoz képest, hogy hol tartottam tavaly, nem lehetek elégedetlen – nyilatkozta Hosszú. – Talán jobb is, hogy nem javítottam világcsúcsot, mert ez nagyobb erőfeszítésekre sarkall jövőre. Különben is, a világrekord még mindig az enyém ebben a számban.

Hosszú Rasovszky Kristóf öt kilométeren aratott győzelme után megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét. A nemrégiben szerb színekről magyarra váltó Szabó Szebasztián országos csúccsal ötödik lett 50 méter pillangón, míg Kozma Dominik a hatodik legjobb idővel bejutott a mai döntőbe 200 méter gyorson.

Kapcsolódó Cikkek