EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb IX.kerület

Itt minden ultramodern

Átadták a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felújított felnőttkardiológiai osztályának intenzív terápiás részlegét, ahol XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak a betegek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a beruházás 380 millió forintból valósult meg, a felújításhoz szükséges forrás egy részét – 235 millió forintot – az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosította, 145 millió forintot pedig az intézet saját forrásból tesz hozzá.


Ilyen a felújított intenzív terápiás részleg (MTI/Kovács Tamás)

Andréka Péter, a kardiológiai intézet főigazgatója arról beszélt, hogy időszerű volt az intenzív terápiás részleg felújítása, mert az intézet enélkül nehezen tud megfelelni speciális ellátási feladatainak.
– A szív- és érrendszeri gyógyítás egyre inkább műtétes szakmává válik, és az évente ellátott 7200 fekvőbetegünk kétharmada sürgősséggel kerül az intézetbe, közülük ezerhétszázan szorulnak intenzív terápiás kezelésre – mondta Andréka Péter. – A munkát megkönnyíti, ha XXI. századi körülmények között dolgozhatunk, és a felújított részleg megfelel ezeknek az elvárásoknak. Ez a 10 ágyas intenzív terápiás részleg ma tud mindent, amit a fejlett világban egy ilyen részlegnek tudnia kell, mind kialakítása, mind felszereltsége, mind a légtechnika csúcsminőségű.

Hozzátette, hogy az itt dolgozók is a legkorszerűbb tudással rendelkeznek, az intézetben pedig komoly oktatói munka is folyik, több országból érkeznek ide orvosok tanulni, fejlődni.


Bácskai János IX. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a négy centrumkórház közül egy Ferencvárosban lesz, ami nagy öröm az itt élőknek.
– Főleg annak tükrében, hogy a baloldali kormányok alatt az egészségügyből elvont 600 milliárd forint nagy szívfájdalom volt, és erre az időre tehető a Schöpf-Merei Ágost Kórház bezárása is, ami nagy orvosszakmai veszteség volt – idézte fel a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.