EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Életmód

Jégkockákkal mentettek életet

Egészen különleges, jégkockákkal végrehajtott életmentés történt hétfőn Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala szerint egy túlhevült idős asszony életét azzal a 25 kilónyi jégkockával sikerült megmenteni, amelyet telefonon rendeltek a helyszínre.

Ha valaki azt hiszi, hogy csak a Vészhelyzet című ikonikus sorozatban akadnak találékony egészségügyi szakemberek, akik kreatív ötletekkel képesek életet menteni, tévednek. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalára hétfőn este tették fel az alábbi meglepő sztorit.


Képünk illusztráció Fotó: Profimedia, Alamy

„Nem mindennapi mentőakció zajlott hétfőn, a késő délutáni órákban Budapesten. A mentőket egy egyedül élő, idős nőhöz riasztották, akit a rohamkocsi személyzete életveszélyes állapotban talált. A gyors, de alapos vizsgálat során kiderült, hogy a néni teste a hőségben, a klíma és szellőzés nélküli lakásban extrém módon felmelegedett, ezért más, életmentő beavatkozások mellett azonnali hűtésre is szükség volt. A mentőegység nem habozott, feltárcsázták egy olyan cég számát, akik jégkockák házhoz szállításával foglalkoznak. A szokatlan kérésre szinte perceken belül megérkezett a szállítmány, közel 25 kg jégkocka, amivel sikerült a testhőmérsékletet még időben a kritikus szint alá csökkenteni, majd a beteget a szűk lépcsőház miatt a tűzoltók segítségével kórházba szállítani. Gratulálunk a mentésben részt vevőknek és külön köszönet az Ice Cube cégnek a segítőkészségükért!”

Mert a jó ötlet és a jégkocka életet menthet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.