EUR: 336,83 Ft
CHF: 313,56 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb VIII.kerület

Józsefváros a családokért

Józsefváros önkormányzata számos ingyenes szolgáltatással, programmal igyekszik komfortosabbá tenni az itt élő családok életét. A kerület nehéz helyzetből indult, de mára ebben a tekintetben is beérte a főváros más részeit.

– Józsefváros nehezebb helyzetből indult 2010-ben, mint a többi kerület, hiszen nekünk az itt élők érdekében először javítani kellett a közbiztonság helyzetén, majd a közterületeken létre kellett hozni olyan közösségi tereket, amelyeket a családosok is használni tudnak – mondta Sára Botond polgármester. – Családbarát kerületté vált Józsefváros, és mi azon dolgozunk, hogy ezt még inkább érezzék az itt élők. Így többek között számtalan ingyenesen elérhető programmal és szolgáltatással könnyítjük a kerületiek életét.


Családbarát kerületté vált Józsefváros – fogalmazott Sára Botond polgármester

Józsefváros önkormányzata a házasulandó párokat jegyescsomaggal ajándékozza meg, míg az újszülött gyermekes családokat ötezer forintos vásárlási utalvánnyal és egy tízezer forint értékű babacsomaggal támogatja. Továbbá a kerületben élő, kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokról is megemlékezik. A kerületi óvodákban minden gyermeknek ingyenesen jár a tisztasági csomag, és egy ideje már a gyümölcsöt sem a szülőknek kell az óvodákba vinniük. Az első osztályos tanulók évkezdésére pedig ötezer forint értékű papír-írószer hozzájárulást adnak.

A kerületi nagycsoportosok ingyenes úszásoktatásra járhatnak (fotó: jozsefvaros.hu)

Az első osztályos tanulók évkezdésre 5 000 Ft értékű papír-írószer hozzájárulást kapnak

A gyógyítás mellett a megelőzés is fontos, ezért csaknem tíz éve havi rendszerességgel tartanak ingyenes szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, az önkormányzat támogatásával. Szintén a megelőzést szolgálva ettől az évtől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel való együttműködés egyik újabb állomásaként, a kerületi nagycsoportosok ingyenes úszásoktatásra járhatnak az intézmény uszodájába, a józsefvárosi lakosok pedig kedvezményes jeggyel vehetik igénybe a szolgáltatást.


Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.