EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Sport

Kapás Bogi lehajrázta a világot

Milák Kristóf szenzációs győzelme szárnyakat adott a magyar csapatnak, Kapás Boglárka őrületes hajrával lett 200 pillangón aranyérmes, az utolsó helyről utasította maga mögé a világot.

Kapás Boginak érdemes volt alig több mint egy évvel ezelőtt a gyorsúszásról a pillangóra váltania. Nem mintha abban az úszásnemben nem termett volna babér számára – amit a riói olimpián a 800 méteres távon megszerzett bronzérme is bizonyít –, ám az áhított nagy sikerek elmaradtak, és a két évvel ezelőtti budapesti vb-t pályafutása mélypontjának nevezte, amiből a pillangó nyújtotta neki az igazi mentőövet.

Ehhez képest a szívbajt hozta az úszószakmában kevésbé járatosakra azzal, hogy a döntőben az első 50 méter után csak nyolcadikként fordult, és még száz után is jobbára a többiek farvizét nézte. Aztán 150-nél bekapcsolta a turbófokozatot, és 2:06.78 perccel elsőként ért célba.

– Először is is szeretném megköszönni mindenkinek a rengeteg biztatást és drukkolást, hihetetlen erőt ad, hogy ilyen sokan velem vagytok. Úgy is mondhatnám, hogy a szívekkel és az idegekkel játszottam a döntőben, de mindenkit megnyugtatok, minden pontosan úgy történt, ahogyan elterveztük. Edzőmmel, Virth Balázzsal rengeteg munkánk van ebben az eredményben. Száz méternél tudtam, hogy egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, és akkor teljesülhet az álmom. Ott is voltam, a harmadik ötvenen jöttem fel rá, az utolsó hosszon már semmire nem gondoltam, csak mentem, ahogy tudtam, a szívemet is beleadtam az utolsó centiméterig – nyilatkozta a Lokálnak Kapás Bogi, aki első vb-aranyérmét nyerte.

100 gyorson Németh Nándor új magyar csúccsal lett hatodik, akárcsak a női 4X200-as gyorsváltónk. Telegdy Ádám pedig a hatodik legjobb idővel jutott döntőbe 200 háton.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.