EUR: 324,62 Ft
CHF: 299,53 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Karácsony “alkalmatlansága miatt” Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár

Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül – mondta Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: már Karácsony Gergely zuglói polgármester is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a “költségvetési lyukakat”.


Emlékeztetett: 2019-ben 2 milliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete.

Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a kerületben ennek tíz százaléka hitelkereteként áll rendelkezése, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni – fűzte hozzá.


Nem ez Karácsony Gergely zuglói polgármester egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek – emelte ki.

Az igazgató azt mondta, mivel borzasztó nehéz helyzetben van Zugló, ezért a polgármester megpróbált forrást visszavonni az önkormányzathoz, így például túlzó bérleti szerződésekkel pénzt vett ki az önkormányzat gazdasági társaságától, a Sport kft.-től.

Farkas Örs hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely “alkalmatlansága miatt” Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár és a legrosszabbul teljesít.

A budapesti választók Karácsony Gergelyt nem tekintik Tarlós István reális kihívójának

Tarlós István főpolgármester felszámolta a Demszky-korszak “kaotikus” viszonyait, stabilitást teremtett – mondta Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány elemzője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban a Századvég pénteken bemutatott közvélemény-kutatásának megállapításairól beszéltek. Ebben az áll, hogy a budapesti választók “lesújtó” véleménnyel vannak Karácsony Gergely zuglói polgármesterről, főpolgármester-jelöltről, és nem tekintik Tarlós István reális kihívójának.

Erdős Gergely szerint Tarlós István az elmúlt években bizonyította, hogy képes a kormánynál kiharcolni mindazt, amire a fővárosnak szüksége van.

Ezzel szemben a fővárosiak többsége Karácsony Gergelyt határozatlan, bizonytalan politikusnak látja, aminek hátterében egyértelműen a zuglói botrányok állnak – mondta.

Karácsony Gergely nagy titokban kötött egy új parkolási szerződést

A teljes zuglói önkormányzatot megkerülve kötött új parkolási szerződést Karácsony Gergely – értesült az Origo önkormányzati forrásból. A szerződés kicsivel több mint három hónapra, tehát az önkormányzati ciklus végéig szól. Az önkormányzat a közismerten alkalmatlan zuglói polgármester javaslatára július 10-én vette saját kézbe a parkolás-ellenőrzési feladatokat, miután lejárt az egyik botrányos szerződés. Az új szerződésről múlt héten még egy szót sem ejtett a polgármester, amikor az új rendszer problémáiról kérdezték.

A új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, tehát nem is véleményezhették. Az önkormányzati törvény értelmében minden egymillió forintnál értékesebb szerződést véleményeznie kell a testületnek, míg 50 millió forint felett közbeszerzést kell kiírni.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek