2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Karácsonyék bekapcsolták a virtuális iratmegsemmisítőt

Eltűntek a XIV. kerület honlapjáról a korábban ott lévő, bárki számára hozzáférhető szerződések, közbeszerzések és más közérdekű adatok – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az önkormányzat által kötött szerződések májusban még fellelhetők voltak Zugló honlapján, mára azonban az összes eltűnt, ráadásul a közbeszerzések esetében csak a 2016 előtti adatok érhetők el. A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a kerület polgármesteri hivatalát, de nem kaptak választ.


A Magyar Nemzet emlékeztetett, hogy Zuglóban nemcsak a sajtó, de az önkormányzati képviselők sem kapják meg a munkájukhoz szükséges adatokat, információkat. A Fidesz képviselői rendre közérdekű adatigénylést nyújtanak be, hogy tájékozódjanak, elsősorban a parkolás üzemeltetésével kapcsolatban. Hozzátették: Karácsony Gergely zuglói polgármester, a baloldal főpolgármester-jelöltje titkolja, hogy milyen megállapodásokat kötött a két hete önkormányzati üzemeltetésbe átvett kerületi parkolással kapcsolatban. Felidézik, hogy Karácsony 2014 őszén még azt ígérte, Zugló az átláthatóság mintapéldája lesz, így az önkormányzat minden szerződést kereshető formában közzétesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek