2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Kis pénzből kell jó focit csinálni

Az egri foci megmentője készül az új szezonra, de nem feledkezik meg az üzletről sem. Harmati Péter egyelőre kérdőjeleket lát, de tudja, hogy a válaszok hamarosan megérkeznek.

– Új edzőt igazolt az első csapathoz az Egri Labdarúgó Sport Kft. – tájékoztat Harmati Péter, aki az egri üzleti élet ismert szereplője, és egyben a városi labdarúgóklub vállalkozásának operatív vezetője is. Úgy tűnik, többeket meglepett, hogy az operatív igazgató választása arra a Klink Zoltánra esett, aki számos neves sportolónak és klubnak segített többnyire az erőnlét területén, de aki nem mondható rutinos futballszakembernek. Harmati nem gondolja, hogy nagy kockázatot vállal a döntésével, bízik ugyanis abban, hogy az újfajta elveket valló és korszerű szemléletű Klink Zoltán felpezsdíti majd az egri futballéletet.


Most az NB II a cél

Hogy elkerülje a félreértéseket, Harmati Péter sietve jegyzi meg, hogy e felpezsdülés nem azt jelenti, hogy a klubnál mostantól számolatlanul költik majd a pénzt, és óriási összegekért igazolnak játékosokat. Az új korszakban kis pénzből kell jó focit csinálni: új szemlélettel és új edzési módszerekkel fog majd egy jó csapatot építeni az új edző – mondja bizakodva Harmati.

A jelenleg az NB III-as bajnokságban játszó első csapat jövőjéről a szakember elmondta, hogy sok függ az infrastruktúrától is. Reméli, hogy hamarosan elindul a városi labdarúgóstadion fejlesztése, a lelátók korszerűsítése, az öltözők és kiszolgálóterek felújítása, építése, és ugyancsak reméli, hogy ezek a munkák meg is valósulnak.


– Történelmet írnánk Egerben, ha a csapatunk felkerülne az első osztályba és ott meg is maradna. De fel kell jutnunk először az NB II-be, és ott tartósan meg kell kapaszkodnunk – fogalmazta meg a kezdeti elvárást Harmati Péter.

Fáradhatatlanul dolgozik

Harmati Péter Eger közelében egy nagy attrakciós központ létrehozásán fáradozik, intézi a focicsapat ügyeit, és közben segít feleségének és üzlettársának a noszvaji Panoráma Hotel működtetésében. A hotelben a minőségi ellátás és a tartalmas kikapcsolódás mellett művészeti élményeket is kap a vendég. A fenyveserdővel és szőlőbirtokkal körülvett szálloda színvonalas szolgáltatásai mellett művészetbarát, művészetpártoló hely. Közel száz kortárs műalkotás kapott helyet Kortárs Képtár címmel. A hotel folyosóit, közösségi tereit szobrászok, festőművészek, fotóművészek és képzőművészek alkotásai díszítik amit a szállodában pihenők, de csak a kiállítás iránt érdeklődők is megtekinthetnek.

A remények szerint Klink Zoltán (jobbra) fogja az egri focit felvirágoztatni

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.