EUR: 345,96 Ft
CHF: 321,49 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Kiszabadult az olaszliszkai gyilkos

Hétfőn hajnalban feltételesen szabadult a szegedi Csillag börtönből a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, H. Dezső, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. 

H. Dezsőt kiváló magaviselete miatt engedte a bíróság szabadlábra, 4 évvel korábban, mint a kiszabott büntetése. A feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai, a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogói felügyeletét.


A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, akik jelenleg is büntetésüket töltik.

Mint ismert, Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt. A gyerek az árokba esett, de nem sérült meg.

Kapcsolódó Cikkek