EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Kudarccal végződött egy rakétaindítás a kourou-i űrközpontból

Kudarccal végződött csütörtök reggel egy Vega típusú hordozórakéta indítása fedélzetén az Egyesült Arab Emírségek Falcon Eye 1 nevű katonai műholdjával a Francia Guyanában levő kourou-i űrközpontból.

Az Arianespace európai űrkutatási vállalat szóvivője szerint két perccel az indítás után komoly hiba lépett fel, ami a küldetés kudarcához vezetett. “Az Arianespace nevében bocsánatot kérek ügyfeleinktől, amiért elvesztettük a rakományt” – mondta Luce Fabreguettes.


Hozzátette, hogy a történtekkel kapcsolatban pontosabb információkat néhány órán belül tudnak közölni a repülési adatok előzetes kiértékelését követően.

Értesülések szerint a hordozórakéta röviddel a startot követően a tengerbe zuhant. Az indítást egyébként korábban a rossz időjárási körülményekre tekintettel kétszer is el kellett halasztani.


A Vega hordozórakéta a legkisebb teherszállító rakéta az Arianespace eszköztárában. Ez az első eset, hogy sikertelen lett volna az adott típus indítása. A vállalat emellett európai Ariane 5 és orosz Szojuz rakétákat is használ.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.