EUR: 326,16 Ft
CHF: 299,45 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Miskolc

Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere. A diósgyőri vár XX. jubileumát ünneplő történelmi játéka minden eddiginél látványosabb és meghökkentőbb programsorozattal készül.

Részesei lehetünk egy hatalmas csatának, itt lesznek a legkeményebb hősök, de lesz vigasság, a kicsiket pedig udvarhölgy és apródképző várja.


Július 27-én és 28-án életre kel a történelem Diósgyőrben

Izgalmas párviadalokra és fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi előadásokra lehet számítani a diósgyőri vár legnagyobb történelmi játékán, csaknem kétszáz hagyományőrző részvételével. A királyné vendége lesz Kassai Lajos világrekorder lovasíjász, a modern kori lovasíjászat megteremtője, több Guiness-rekord birtokosa, valamint Krekács Zoltán lovas solymász is. A Fehér Farkas, azaz Mónus József világrekorder harci, cél- és távlövő íjász pedig bástyalövéssel kápráztatja el a közönséget.

Kassai Lajos is tiszteletét teszi a Lovagi Tornák Terén

Itt lesznek a „középkor rocksztárjai”, a legelszántabb lovagok, akik a lovagi tornán kopjatörésben mérik össze erejüket, hogy megküzdjenek a birodalom jó híréért és egy nemes hölgy szívéért. A Buhurt Arénában a középkori harcosok sportját is megismerhetik az érdeklődők, és bizony nem fogják kímélni egymást a vetélytársak.


Jól fog szórakozni minden korosztály

A program azonban nem csak a lovagokról szól, hiszen a középkori táncok, vásári komédiák, udvari zenekarok és rég elfeledett mesterségek művelői is bemutatkoznak. Délelőtt és délután látványos felvonulás keretében érkeznek meg a Lovagi Tornák Terére a fellépők, nyolc királyné vezetésével, megidézve a diósgyőri vár korábbi évszázadait. A középkori katonai táborok életébe is bepillanthatnak az érdeklődők, a gyerekek pedig kipróbálhatják, milyen is volt az udvarhölgyek és apródok élete egy királyi udvarban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.