EUR: 325,86 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Extra

Le akarták beszélni az éneklésről Lukács Lacit

Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfi vendéggel –most kivételesen hárommal – együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Kovács Patrícia, Balázsovits Edit, Hadas Kriszta és a Tankcsapda tagjai beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyen volt a gyerekkora, ki mennyire engedett a szülői nyomásnak.

Idén ünnepli harmincadik évfordulóját hazánk legnépszerűbb rockbandája, a Tankcsapda. A frontember, Lukács Laci már gyerekként is tudta, hogy zenével szeretne foglalkozni, noha szülei más jövőt álmodtak meg neki.


“Én egy kétkezi munkás családból származom, igazság szerint nálunk nem voltak elvárások. Annyi volt, hogy mivel anyukám meg apukám is egyszerű munkás volt, szerették volna, ha a fiuk többre viszi. Nagy szívfájdalmuk volt, amikor az érettségi előtt mondtam nekik, hogy nem szeretnék tovább tanulni felsőoktatásba, mert rockzenész akarok lenni. Azt a dolgot, amit én akarok tanulni, azt nem tanítják sehol. Anya mondta, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet, apám is ki volt bukva, de látták hogy komolyan gondolom, és ez nem egy hóbort vagy szeszély, így inkább támogattak, semmint tiltottak – idézte fel a Tankcsapda frontembere, akit eleinte nemcsak a szülei, de az énektanára is leakart beszélni az éneklésről. Laci azonban hajthatatlan volt – szerencsére.


MTI Fotó: Mohai Balázs

“Már általános iskolában is szerettem énekelni, kórusba járunk aktívan, és úgy tizenkét éves lehettem, amikor Valika néni mondta nekem személy szerint, hogy figyelj Laci nagyon aranyos vagy, nagyon lelkes vagy, de többet inkább ne gyere. Nem tudom, hogy mivel fogsz foglalkozni, de hogy énekelni nem fogsz az biztos. Aztán amikor a negyvenedik szülinapom volt ezelőtt bő tíz évvel, –nem találkoztunk azóta persze, az élet vitt minket minden felé – kaptam egy korabeli fekete-fehér kórusfotót, amin kisgyerekek állnak, én is ott vagyok köztük, Valika néni vezényel, bekeretezte, dedikálva átadta és ez volt ráírva: “Sok évvel ezelőtt azt mondtam, hogy nem az éneklésből fogsz megélni, mostmár rájöttem mekkorát tévedtem, gratulálok” – osztotta meg kedves történetet a rocker.


A talkshow teljes adását vasárnap 17 és 22 órakor láthatják a nézők a Spektrum Home-on.

Kapcsolódó Cikkek

 • 55 évesen lett bikinimodell

  55 évesen lett bikinimodell

  Az 55 éves Kathy Ja­cobs élete álma vált valóra azzal, hogy a Sports Illustrated leszerződtette fürdőruha-bemutatójára Miamiban.

 • 50 éve hódítottuk meg a Holdat

  50 éve hódítottuk meg a Holdat

  „Kis lépés egy embernek, nagy ugrás az emberiségnek” – mondta Neil Armstrong, amikor 50 évvel ezelőtt a Holdra lépett. Valóban óriási ugrás – az emberiség egyik legnagyszerűbb teljesítménye – volt, hogy elhagytuk a Földet, és nyomot hagyhattunk az égitest felszínén.

 • Ősszel új lemezzel jelentkezik Iggy Pop

  Ősszel új lemezzel jelentkezik Iggy Pop

  Stúdióalbumot készített Iggy Pop. A 72 éves amerikai rockénekes, aki július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet, három év szünet után rukkol ki új lemezanyaggal: a Free szeptember 6-án jelenik meg.

 • Ejtették az egyik vádat Kevin Spacey ellen

  Ejtették az egyik vádat Kevin Spacey ellen

  Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét ejtette egy amerikai bíróság, mert a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon – számolt be róla a BBC News.